Date : 16 August to 6 September 2010
Price : RM60+ per person
Monday
Starter : sup ayam, mee kari, gado-gado, melincuk buah-buahan, kerabu sotong, kerabu jantung pisang, kerabu ikan pari, tauhu sumbat, keropok, ulam-ulam, kurma.
Main Course : ayam goreng lengkuas, udang masak lemak, ikan sumbat goreng, daging masak merah, sotong kunyit, paceri nenas, kangkong goreng cili, nasi ulam, nasi putih.
Dessert : puding mangga, bubur kacang hijau, cream caramel, buah-buahan, kuih melayu, pisang caramel, sago gula melaka.
Tuesday
Starter : sup asam lautan, laksa johor, pasembur, rojak buah, kerabu daging,
kerabu ayam bunga kantan, keredok, keropok, ulam-ulam , kurma.
Main Course : kari ayam ubi kentang, udang percik, ikan goreng berempah,
daging masak kicap, telur kurma, bayam goreng, kacang buncis goreng telur,
nasi briyani, nasi putih.
Dessert : puding buah, bubur cha cha, 'bread pudding', buah-buahan, kuih melayu, pisang caramel, sago gula melaka.
Wednesday
Starter : sup daging berempah, bubur lambuk, cucur udang, pisang goreng,
kerabu mangga, kerabu perut, kerabu bilis garing, bakwan taugeh, keropok,
ulam-ulam, kurma.
Main Course : ayam lemak cili padi,sambal udang, kurma daging, sotong berempah, petola masak air tumis, tauhu telur, sayur campur, nasi tomato,
nasi putih.
Dessert : serikaya labu, pengat pisang, caramel custard, buah-buahan, kuih melayu, pisang caramel, sago gula melaka.
Thursday
Starter : sup soto, asam laksa, pergedil, murtabak ayam, kerabu so'on ayam, kerabu kaki ayam, kerabu kacang botol, roti jala berisi, keropok, ulam-ulam, kurma.
Main Course : ayam kalio, ketam goreng berempah, daging bakar, kambing masak merah, terong goreng belacan, bendi goreng, nasi pudina, nasi putih.
Dessert : onde-onde, bubur pulut hitam, pulut inti manis, buah-buahan, kuih melayu, pisang caramel, sago gula melaka.
Friday
Starter : sup ekor, bubur air, cucur udang, pisang goreng, pecal, kerabu sotong, kerabu pucuk ubi, popia salad, keropok, ulam-ulam, kurma.
Main Course : ayam percik, udang masak tempoyak, ikan asma pedas, daging daun kunyit, telur sambal, paceri terong, pucuk paku masak lemak, mee goreng, nasi putih.
Dessert : puteri mandi, bubur jagung, agar-agar, buah-buahan, kuih melayu,
pisang caramel, sago gula melaka.
Saturday
Starter : sup daging berempah, asam laksa, cucur udang, rojak buah, kerabu daging, kerabu bilis garing, kerabu pucuk ubi, roti jala berisi, keropok, ulam-ulam, kurma.
Main Course
: ayam lemak cili padi, ketam goreng berempah, ikan sumbat goreng, daging masak kicap, bendi goreng, kangkung goreng cili, sambal tauhu, nasi pudina, nasi putih.
Dessert : bread pudding, bubur pulut hitam, pulut inti manis, buah-buahan,
kuih melayu, pisang caramel, sago gula melaka.
Sunday
Starter : sup asam lautan, laksa johor, murtabak ayam, bakwan taugeh, kerabu ayam kantan, kerabu so'on, pergedel, keropok, ulam-ulam, kurma.
Main Course : ayam percik, sotong berempah, sambal udang, kurma daging,
petola masak air tumis, bayam goreng, sayur campur, nasi briyani, nasi putih.
Dessert : onde-onde, bubur cha-cha, caramel custard, buah-buahan, kuih melayu, pisang caramel, sago gula melaka.
Family and corporate packages available.
Please call 03-2141 8973 for details.
Website: http://www.enakkl.com/
Price : RM60+ per person
Monday
Starter : sup ayam, mee kari, gado-gado, melincuk buah-buahan, kerabu sotong, kerabu jantung pisang, kerabu ikan pari, tauhu sumbat, keropok, ulam-ulam, kurma.
Main Course : ayam goreng lengkuas, udang masak lemak, ikan sumbat goreng, daging masak merah, sotong kunyit, paceri nenas, kangkong goreng cili, nasi ulam, nasi putih.
Dessert : puding mangga, bubur kacang hijau, cream caramel, buah-buahan, kuih melayu, pisang caramel, sago gula melaka.
Tuesday
Starter : sup asam lautan, laksa johor, pasembur, rojak buah, kerabu daging,
kerabu ayam bunga kantan, keredok, keropok, ulam-ulam , kurma.
Main Course : kari ayam ubi kentang, udang percik, ikan goreng berempah,
daging masak kicap, telur kurma, bayam goreng, kacang buncis goreng telur,
nasi briyani, nasi putih.
Dessert : puding buah, bubur cha cha, 'bread pudding', buah-buahan, kuih melayu, pisang caramel, sago gula melaka.
Wednesday
Starter : sup daging berempah, bubur lambuk, cucur udang, pisang goreng,
kerabu mangga, kerabu perut, kerabu bilis garing, bakwan taugeh, keropok,
ulam-ulam, kurma.
Main Course : ayam lemak cili padi,sambal udang, kurma daging, sotong berempah, petola masak air tumis, tauhu telur, sayur campur, nasi tomato,
nasi putih.
Dessert : serikaya labu, pengat pisang, caramel custard, buah-buahan, kuih melayu, pisang caramel, sago gula melaka.
Thursday
Starter : sup soto, asam laksa, pergedil, murtabak ayam, kerabu so'on ayam, kerabu kaki ayam, kerabu kacang botol, roti jala berisi, keropok, ulam-ulam, kurma.
Main Course : ayam kalio, ketam goreng berempah, daging bakar, kambing masak merah, terong goreng belacan, bendi goreng, nasi pudina, nasi putih.
Dessert : onde-onde, bubur pulut hitam, pulut inti manis, buah-buahan, kuih melayu, pisang caramel, sago gula melaka.
Friday
Starter : sup ekor, bubur air, cucur udang, pisang goreng, pecal, kerabu sotong, kerabu pucuk ubi, popia salad, keropok, ulam-ulam, kurma.
Main Course : ayam percik, udang masak tempoyak, ikan asma pedas, daging daun kunyit, telur sambal, paceri terong, pucuk paku masak lemak, mee goreng, nasi putih.
Dessert : puteri mandi, bubur jagung, agar-agar, buah-buahan, kuih melayu,
pisang caramel, sago gula melaka.
Saturday
Starter : sup daging berempah, asam laksa, cucur udang, rojak buah, kerabu daging, kerabu bilis garing, kerabu pucuk ubi, roti jala berisi, keropok, ulam-ulam, kurma.
Main Course
: ayam lemak cili padi, ketam goreng berempah, ikan sumbat goreng, daging masak kicap, bendi goreng, kangkung goreng cili, sambal tauhu, nasi pudina, nasi putih.
Dessert : bread pudding, bubur pulut hitam, pulut inti manis, buah-buahan,
kuih melayu, pisang caramel, sago gula melaka.
Sunday
Starter : sup asam lautan, laksa johor, murtabak ayam, bakwan taugeh, kerabu ayam kantan, kerabu so'on, pergedel, keropok, ulam-ulam, kurma.
Main Course : ayam percik, sotong berempah, sambal udang, kurma daging,
petola masak air tumis, bayam goreng, sayur campur, nasi briyani, nasi putih.
Dessert : onde-onde, bubur cha-cha, caramel custard, buah-buahan, kuih melayu, pisang caramel, sago gula melaka.
Family and corporate packages available.
Please call 03-2141 8973 for details.
Website: http://www.enakkl.com/
0 Response to "Enak KL Ramadhan Buffet Promotion"
Post a Comment